News and tourdates

Visit my facebook page for actual news

 

2016

 Jazzvocaliste met internationaal quartet op tournee

10-03-2016 Savanna - Den Haag    

06-03-2016 Hotel Baars - Harderwijk     

04-03-2016 Brinkhuis - Laren

03-03-2016 Savanna - Den Haag

02-03-2016 De Observant - Amersfoort

01-03-2016 De Doelen - Rotterdam

25-02-2016 Savanna - Den Haag        

23-02-2016 @Home  - Eibergen


De jazz vocaliste Dasha Skorokhodova gaat eind februari en begin maart op tournee door Nederland. Met een quartet waarvan de leden uit de Oekraïne, Verenigde Staten, Rusland en Canada komen is dit met recht een internationale formatie te noemen. Ze treden onder andere op in Den Haag, Harderwijk, Amersfoort en Rotterdam. Op www.dashajazz.com ziet U de complete tournee.
 
Het idee om een internationale band samen te stellen in deze bijzondere combinatie is geboren op een van Dasha Skorokhodova's wekelijkse jazzavonden in jazzclub Savanna in Den Haag. Tijdens de ontmoeting van Dasha met Andrey Zimovets uit Sint Petersburg bleek niet alleen dat zij samen een ideale combinatie zijn, maar zij ook beiden een grote voorliefde voor de Amerikaanse meester gitarist Joe Cohn koesteren.
 
De van oorsprong Oekraïense Dasha speelde eerder al met Joe Cohn op haar debuutalbum "Quality Time" en voor deze gelegenheid wordt hij weer uit New York ingevlogen.
 
Gitarist Joe Cohn is een van de meest inventieve and innovatieve gitaristen in de wereld, zo beaamt ook Pat Metheny. Het toonaangevende jazzmagazine Downbeat riep hem uit tot beste gitarist van het jaar. Zijn kennis van muziek strekt tot ver buiten de jazz, maar het blijft toch zijn grootste liefde.
 
De Russische pianist Andrey Zimovets wordt steevast door Barry Harris genoemd als zijn opvolger. Net als Harris speelt Zimovets met de beroemde drummer Louis Hayes, de drijvende kracht achter 'Cannonball' Adderley en Oscar Peterson.
 
Het spel van drummer Egor Kryukovskikh, ook afkomstig uit Rusland, behelst alle grote drummers uit de jazzgeschiedenis zoals Louis Hayes, 'Philly' Joe Jones en Art Blakey. Hij is de vaste drummer van het trio van Andrey Zimovets.
 
Steven Willem Zwanink is afkomstig uit het Canadese Vancouver. Zwanink is een rijzende ster in de Nederlandse jazzscène. Hij speelt regelmatig met Benjamin Herman, Martijn van Iterson en Ben van den Dungen. Sinds 2012 is hij de vaste bassist van de Dasha Skorokhodova band.
 

2013

21 January - Den Haag - Kees van Baarenzaal
17 January - Zwolle - Odeon Theater

2012

30 December - Amsterdam - American Hotel
21 November - Aarle-Rixtel - Wim Beeren Jazz Society
18 November - Scheveningen - Prospero at ChiZone
11 November - Slot Schagen - Ridderzaal
28 October - Goirle - Jazz Podium Goirle
19 October - Thailand - Samui Jazz Festival
17 October - Thailand - Samui Jazz Festival
17 September - Rostov on Don (Russia) - Jazz Festival
21 June - Amsterdam - Holland Festival
26 April - Naarden/Bussum - Kunst in de Kamer met Ack van Rooyen
18 March - Oss - Groene Engel